Nova Martinezova lekcija Mojesu


Novi šamar dobila je ekipa Mančester Juanjteda, ovog puta na gostovanju kod Evertona, na prvom meču Dejvida Mojesa pred publikom svog bivšeg kluba na 'Gudison Parku'.
Ništa preterano vredno pomena nije se događalo sve do 23. minuta meča kada se Fil Džons okliznuo prilikom postavljanja bloka prilikom jednog udarca Lukakua, zaplivao je kao vaterpolo golman, igrao rukom i sudija je pokazao na belu tačku.

Lejton Bejns je siguran sa kreča i dovodi 'Karamele' u vođstvo.

Ponovo sledi period zatišja, sve do dva minuta pre odlaska na odmor, kada Kevin Miraljas odlično iz prve reaguje na asistenciju Šejmusa Kolmana u prazan prostor i De Hea je prinuđen da ponovo izvadi loptu iz mreže - 2:0.

'Đavoli' i u nastavku deluju bezidejno, Mojes je probao sa izmenama, pojačao ofanzivu, uveo na teren Valensiju, Ćićarita i Velbeka, ali to nije dalo nikakav efekat. Kapitena Nemanje Vidića nije bilo u timu gostujuće ekipe.

Everton je mogao i do ubedljivijeg trijumfa da je Stiven Nejsmit bio prisebniji u dva navrata u finišu meča, Vejn Runi je u finišu imao priliku da uvede meč u neizvesnu završnicu, ali je Tim Hauard izašao kao pobednik u duelu jedan na jedan, ostalo je 2:0.

Vredi pomenuti da je Roberto Martinez i jesenas nadmudrio Mojesa, Everton je golom Kostarikanca Ovijeda slavio i na 'Old Trafordu'.

'Karamele' sa ova tri boda ostaju u trci sa Arsenalom za četvrtu poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, Mančester Junajted nećemo gledati na evrosceni naredne sezone.

Nema komentara:

Objavi komentar