Da li ce United imati novog mladog igraca?


Radžib Roj je jedan od dečaka koji odrastaju u siromaštvu na ulicama Kalkute. Ono što ga izdvaja je fudbalsko umeće koje mu je donelo kartu za Old Traford. Za sad, samo na dvonedeljnu probu.
Sećate se filma "Slamdog Millionaire"? Možda upravo prisustvujemo početku slične priče.

Radžib Roj je 16-godišnjak koji živi u Kalkuti u velikom siromaštvu, baš kao i većina stanovnika njegovog dela grada. Najveće naselje crvenih fenjera u Kalkuti je njegov dom, majka mu je prostitutka, jedna od 12.000 u tom naselju, a oca očekivano nikad nije upoznao.

Radžiba međutim od ostalih dečaka u gradu izdvaja fudbalsko umeće koje poseduje. Za razliku od ostalih drugova koji su otišli u kriminalne vode, Radžib je uspeo da stigne do poziva na Old Traford gde će u narednih 2 nedelje trenirati sa trenerima Mančester junajteda i još 11 svojih drugara iz Indije.

Fudbal je počeo da trenira u lokalnoj školi koju je udruženje prostitutki osnovalo kako bi pokušalo da deci iz ove sredine ponudi šansu da izađu iz začaranog kruga.

Hoće li Radžib uspeti da se izbori za poziv u Akademiju? Ne znamo, ali znamo da navijamo da uspe. Bio bi dobar primer da postoji i drugi način za mnogo dečaka iz Kalkute.

Nema komentara:

Objavi komentar